Wedstrijden
Pupillencompetitie
Wat houdt nu eigenlijk een competitiewedstrijd in?
De wedstrijd bestaat uit een driekamp: een sprintonderdeel, een werponderdeel en een springonderdeel. Daarnaast hebben de atleten de keuze of ze na afloop deel willen nemen aan de 600m of 1000m. Dit nummer kent een apart klassement en telt niet mee voor de meerkamp. Per leeftijdscategorie staat er ook een estafette op het programma. De train(st)er bepaalt vooraf wie er op dit nummer opgesteld worden. De punten die behaald worden met de estafette tellen wel mee voor het eindklassement. Verder:
- Iedere leeftijdsgroep vormt gezamenlijk een ploeg, die uit minimaal 4 atleten moet bestaan.
- De ploegen van SAV nemen het op tegen andere ploegen uit de regio.
- Het dragen van het clubtenue is verplicht.
- Zowel als ploeg als individueel kunnen de atleten zich plaatsen voor de finale.
Overige wedstrijden
De wedstrijden voor pupillen worden altijd verwerkt in de vorm van een driekamp met daarnaast een lang loopnummer. Incidenteel hoort dit lange loopnummer bij de meerkamp, dat dan een vierkamp is. De meerkamp bestaat altijd uit een sprintnummer (40m of 60m, afhankelijk van de leeftijd), een springnummer (ver- of hoogspringen) en een werpnummer (balwerpen of kogelstoten). De mini’s en C-pupillen hebben als lang loopnummer een 600m op het programma staan, de overige categorieën 1000m.
De variatie in wedstrijden bij de ABCD-junioren is groot. Vrijwel altijd gaat het om “losse” nummers zodat je kan kiezen voor een nummer dat je leuk vindt of waarop je jezelf wilt verbeteren. In de praktijk betekent dit dat er meestal een sprintnummer, een springnummer, een werpnummer en een lang loopnummer op het programma staat.
In de winter kan er deelgenomen worden aan indoorwedstrijden en/of crossen.
Begeleiding (pupillen en junioren-CD)
De jeugdcommissie regelt altijd een begeleider om tijdens de wedstrijden mee te gaan. Dit kan een trainer zijn of iemand van de jeugdcommissie. Het kan ook voorkomen dat ouders die aanwezig zijn tijdens de wedstrijd gevraagd worden om andere atleten te helpen. Voor rugnummers en eventuele vragen kunt u die dag altijd bij de begeleider terecht.
Ouders mogen tijdens de wedstrijd niet aan de binnenzijde van de baan komen. Zij moeten aan de buitenzijde van de baan blijven. Aanmoedigen mag alleen vanaf de buitenzijde. Meelopen of aanmoedigen aan de binnenkant van de baan kan diskwalificatie van de atleet tot gevolg hebben. Probeer uw kind positief te stimuleren zodat het plezier heeft in het sporten. Leuk met elkaar omgaan tijdens het sporten is op die leeftijd belangrijker dan het presteren. Mocht u zich als ouder betrokken voelen bij de atletiek, geeft u zich dan op als jury of trainersassistent.
Wat neem je mee naar wedstrijden?
- Clubkleding is verplicht
- Vier veiligheidsspeldjes of tape om je nummer vast te maken
- Voldoende eten en drinken (liever geen prik)
- Extra kleding (sokken, schoon shirtje, dikke trui/vest)
- Regenkleding
- Waterdichte tas
- Handdoek of kleed om op te zitten
- Sportschoenen en spikes (niet verplicht)
Waar kan ik clubkleding kopen?
De clubkleding, een zwart broekje of tight en een oranje/witte top, hemd of shirt, kan via de website besteld worden. Duijn Teamsport bevindt zich op De Oude Veiling 24, 1689 AA Zwaag, tel: 0229- 299028.
Ook wordt er regelmatig wat tweedehands aangeboden via het prikbord in de kantine.
Inschrijven voor wedstrijden
Het inschrijven voor de wedstrijden vindt plaats via internet (onder het kopje wedstrijden). Vul alle gevraagde velden in, dit voorkomt een heleboel zoekwerk voor de personen die de inschrijving verzorgen. De nodige informatie staat op de Atletiekunie Ledenpas, die je vanuit de atletiekunie toegezonden krijgt.
Vervoer
- Voor een aantal wedstrijden wordt het vervoer geregeld.
- De kosten die zijn verbonden aan het meerijden naar de wedstrijd moeten bij vertrek vanaf de atletiekbaan worden ingeleverd bij de begeleider van die dag of vooraf worden gestort in de brievenbus in de kantine. De verzameltijd is altijd een kwartier voor de vertrektijd. Zorg dat je op tijd aanwezig bent zodat niet iedereen op je moet wachten.
- Kunt u onverwachts wel/niet rijden, neem dan contact op met de persoon die het vervoer regelt.
- Wijziging in het vervoer graag uiterlijk de dinsdag voor de wedstrijd doorgeven. Ouders/verzorgers krijgen dan te horen hoeveel en eventueel welke kinderen zij moeten meenemen.
- Indien u de wijziging niet of niet op tijd doorgeeft, moet u toch het reisgeld betalen.
Twee belangrijke punten voor de bestuurders:
- Er mogen maar drie kinderen op de achterbank
- U dient in het bezit te zijn van een inzittendenverzekering
Afmelden
Zonder afbericht wegblijven van een wedstrijd of bij afmelding voor feestjes, naar de camping gaan en andere evenementen, dient u het inschrijfgeld aan SAV terug te betalen.
Bij inschrijving voor een wedstrijd is namelijk inschrijfgeld verschuldigd aan de organiserende vereniging, dit geld krijgt SAV niet terug!
Pupillen en junioren-CD geven afbericht bij: Leonie Wierenga